Anasayfa » Denuvo 6.0 Versiyonu Da Kırıldı

Denuvo 6.0 Versiyonu Da Kırıldı

Denuvo Total War Three Kingdoms
Denuvo Total War Three Kingdoms Korsana yenik düştü

Bildiğiniz gibi oyunlar kopya koruma sistemlerini kullanarak oyunlarının korsana düşmelerini geciktirmeye çalışıyorlar. Günümüzde bir çok oyun bu sistemi kullanarak korsana karşı bir hamle yapmaya çalışıyorlar. Bu sistem denilince de akla gelen ilk isim Denuvo oluyor. Ama korumasından ziyade daha çok korsana yenik düşen oyunlar ile tanınan bir sistem olmayı başarıyor. Denuvo 6.0 da bu işten nasibini aldı.

Denvo sistemi oyunları korumak için var olan bir sistem ve geçtiğimiz zamanlarda yeni bir güncelleme yayınladı. Bu gelen güncelleme sonrası Total War: Three Kingdoms 1.1.0 güncellemesi yayınladı ve Denuvo sistemini de güncelledi. Gelen güncelleme sonrasında da oyun korsana yenik düştü.

Aslında gelen Denuvo 6.0 güncellemesinin bir ismi bulunmuyor. Ama CODEX grubu bu sisteme 6.0 adını vermiş durumda. Denuvo’nun yenik düştüğü grupta aynı zamanda CODEX grubu.

Gelelim yeni güncellemeden önce korsana yenik düşen bazı Denuvo sistemli oyunlara. 5.6 versiyonunun ardından Metro: Exodus ve Far Cry New Dawn gibi oyunlar yenik düşmüşlerdi. Daha sonrasında ise son 4 ay içerisinde çıkan yapımları ise korumayı başarmıştı. Mesela Anno 1800, Mortal Kombat 11, Team Sonic Racing, F1 2019 gibi yapımları korumayı başarmıştı.

Ama gelen yeni güncellemenin bu kadar kısa süre içerisinde kırılması büyük soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Gelen yeni güncellemeden ilk zarar gören yapım Total War: Three Kingdoms yapımı oldu. Büyük bir sistem hatası olduğu düşünülüyor. Nasıl bir çözüm yolu sunulacak merak ediliyor.

Bakalım bu oluşan güvenlik açığından sonra Total War oyunu Denuvo’suz versiyonu yayınlayacak mı? Genelde bu tarz sıkıntılar yaşayan oyunlar Denuvo‘suz versiyonlarını yayınlıyorlar. Capcom ve Bethesda bunu yapan firmalardan bazıları. SEGA ise hiç bu tarz işlere bulaşmıyor.

Denuvo’da meydana gelen bu aksaklıklara nasıl bir çözüm bulacaklar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Lost Password

Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.